M%C3%B6kill%C3%A4%2029.-30.8.2014%20003.

20XX/04/2 02:54 IP

Hei Hanna.

Voit olla täysin väärä ihminen, jota etsin. Tämä on nyt täysin hakuammuntaa. Oletko asunut Janakkalassa ja seurustellut Pekka Kuusisen kanssa? Pyydän anteeksi, jos et ole se, jota etsin. Jos olet kyseinen Hanna, kuulisin mielelläni tarinasi Pekan kanssa.

Iloa ja valoa päivääsi

t. Pekan tuleva ex-vaimo

 

20XX/04/2 03:02 IP

Heippa.

Seurusteltiin tosiaan useampi vuosi sitten muutaman kuukauden. Siitä ihmisestä ei ole yhtään mitään hyvää sanottavaa. Aivan sairas. Lähestyi mua puoli vuotta sitten facessa ja laitoin tylyn viestin takaisin ja estin sen.

Mikä tämä tilanne teillä on? Mä en kauhean mielelläni puhuisi niistä ajoista ja olen pyrkinyt aktiivisesti unohtamaan koko ihmisen ja kaiken.

 

20XX/04/2 03:11 IP

Onko sinulla tallella vielä viesti, jonka Pekka lähetti. Ymmärrän hyvin, että et halua häntä enää muistella. Minun elämästäni hän teki helvetin, josta nyt olen tekemässä lopun.

Sinusta tiedän sen, mitä Kaisa ja Janne ovat minulle kertoneet ja toki ne valheet, joita Pekalta kuulin. Aluksi niihin uskoin. Nyt en enää usko mihinkään. Hänellä on joku mielenterveydellinen ongelma.

Oliko Pekalla klamydia jo teidän aikananne?

Ihana, että vastasit. Olen monia ihmisiä lähestynyt ja saanut lämpimän vastaanoton. Monellakaan ei tunnu olevan juuri Pekasta hyvää sanottavaa.

Rosa

 

20XX/04/2 03:31 IP

Hanna

Poistin sen viestin, koska en todellakaan halua muistella kyseistä ihmistä. Viesti oli hyvin lyhyt ja lähinnä koski, mitä mulle nykyään kuuluu. Ei mitään sen ihmeellisempää sisältöä siis.

Mä olen todella pahoillani, että olet Pekkaan törmännyt ja teidän elämästä on tullut helvettiä. Facebook-profiilisi näytti, että teillä/sinulla on lapsiakin. Tee todellakin loppu äläkä anna Pekan nähdä lapsiasi, mikäli ne ovat yhteisiä.

Pekka valehtelee aivan kaikesta. Me tavattiin sillä tavalla, että mulla oli ilmoitus kaupan ilmoitustaululla, että teen lastenhoitokeikkoja. Pekka sitten lähestyi, mutten tehnyt siitä mitään johtopäätöksiä asiasta. Pyysi, että ennen keikkoja tutustuisin lapseensa ja lähdin sitten heidän kanssa puistossa käymään. Pidin ehdotusta vähän kiusallisena, mutta huomasin että ihastuin Pekkaan nopeasti. Sitten hän pyysikin oikeille treffeille ja lähdin. Kertaakaan en vahtinut lasta. Olin niihin aikoihin nuori, huonolla itsetunnolla varustettu ja vähän pyöreähkö, joten huomio ja kehut tuntui hyvältä.

Pekka saa helposti ihastumaan kaikilla valheilla ja kehuilla. Totuus kuitenkin lähti paljastumaan aika nopeasti. Lastaan Pekka ei hoitanut juurikaan. Käytännössä lapsi-raukka kasvoi sukulaistensa luona ja tarhassa. Kun Pekka sai oman asunnon, ei hänellä ollut varaa ostaa ruokaa kaappiin (ulkona pystyi kuitenkin käydä). Lapsi itki iltaisin nälkäänsä ja kyselin, eikö hänelle voisi antaa ruokaa. Ei kuulemma voinut, koska pissaisi yöllä patjalle. Todellisuudessa omat tarpeet meni lapsen edelle. En tiedä, mitä lapselle nykyään kuuluu. Toivon, että äidillään tai huostaanotettu.

Niihin aikoihin mulla oli myös irc-galleriassa profiili, jonka kautta tämä Janne lähestyi mua ja varoitti Pekasta. Lähinnä, että koittaa pokailla alaikäisiä tyttöjä ja että on todella epäluotettava. En mä tietenkään halunnut uskoa mitään. Pekkahan oli mulle maailman ihanin ihminen. Lähdin sitten Saksaan aupairiksi kesäksi ja huomasin siellä olevani raskaana. Päätin, että pidän lapsen. Tämä raskaus onneksi kuitenkin meni kesken rv13.

Saksa-aikana mun sisko tarvitsi hoitajaa sen kissoille. Pekka lupautui. Kissanhoitoiltana se oli kuitenkin vienyt yhden Kaisan meidän kotiin. Janne laittoi mulle viestin tästä jutusta irc-galleriasta. En oikein tiedä, mitä oli tapahtunut, mutta puhuin tämän Kaisan kanssa puhelimessa ja hän pystyi ihan täydellisesti kuvailla mun siskon kodin.. En tiedä vielä tänäkään päivänä, mistä Kaisa, Janne ja Pekka oikeen tuntee toisensa, mutta todella outo juttu. Mä tietysti jätin Pekan tämän jälkeen.

Klamydian sain Pekalta raskauden lisäksi myös. Tiedän myös, että Pekka petti mua jonkun naisen (Heta-niminen muistaakseni) kun näin viestin Pekan kännykästä jostain "ajelureissusta".

Älä usko mitään, mitä Pekka kertoo. Siinä ihmisessä on niin paljon pahaa, että mulla meni reippaasti yli vuosi korjata haavat ja luottaa taas ihmisiin.

 

20XX/04/2 03:48 IP

Hanna

Lisään vielä, että Pekka itse selitti jonkun todella omituisen tarinan Kaisasta ja Jannesta ja väitti, että he ovat jostain niin katkeria, että yrittävät sabotoida kaiken, mitä Pekka tekee. Jotenkin kuitenkin kaikki, mitä nämä ihmiset ovat kertoneet, on ollut totta. En muista näitä asioita enää kauhean hyvin, koska tapahtuneesta on neljä vuotta aikaa enkä ole halunnut muistella.

Pekka aiheutti mussa pitkään painajaisia, pelkotiloja ja masennuksen, johon söin lääkkeitä jonkin aikaa. Näin sitä välillä kirjastossa tietokoneella ja sain paniikkikohtauksia edes miettiessäni, miltä Pekka näyttää. Terapiassa purin näitä asioita vuoden verran. Se onneksi riitti ja nykyään tapahtuneet ei vaivaa ollenkaan.

Saanko kysyä, mitä teille kävi?

 

20XX/04/2 03:49 IP

Luojalle kiitos, että lapset ovat minun eivätkä yhteisiä Pekan kanssa. Luojalle kiitos myös siitä, että tämä kokonaisuus on selvinnyt kuitenkin näin nopeasti. Tiesikö Pekka raskaudesta ja klamydiasta? On meinaan tartuttanut sitä aika huolella... Minä jouduin sairaalaan leikkauspöydälle. Toinen munasarja jouduttiin poistamaan kokonaan ja todennäköisesti en lapsia voi enää saada. Viikko leikkauksen jälkeen tuli viesti, että syy oli klamydia. Onneksi nuo kaksi lasta jo on.

Kaisan Pekka tunsi useamman vuoden ja Janne oli Kaisan luokalla. En muista, miten olivat Kaisan kanssa tutustuneet. Kaisa ja Pekka eivät koskaan seurustelleet, mutta toki Pekka sänkyyn olisi halunnut. Vielä senkin jälkeen, kun me jo seurustelimme. Viime kesänäkin otti Kaisaan yhteyttä ja kertoi olevansa sinkku ja asuvansa vain lapsensa kanssa. Minulle selitys oli myöhemmin, että kyllä hän oli kertonut perheestä, mutta juuri se tekstiviesti hukkui matkalla.

Aloin tämän selvitystyön reilu kuukausi sitten, kun naapuritalon nainen kertoi Pekan panneen häntä.

Pekan lapsesta on toinen lastensuojeluilmoitus tehty vuoden sisällä. Toinen tehtiin lapsen puheiden ja minun mustan silmäni takia päiväkodista ja toinen vähän aikaa sitten perheneuvolasta.

 

20XX/04/2 03:56 IP

Hanna

Raskaudesta Pekka tiesi. Klamydiasta sain itse tietää vasta raskauden mentyä kesken. Silloin oltiin jo Pekan kanssa erottu enkä todellakaan halunnut olla missään tekemisissä, joten en ilmoitellut. Klamydian oireet alkoivat meidän seurustelun alettua. En vain silloin tajunnut, mistä oli kyse, joten se ehti olla minulla puolisen vuotta.

Toivottavasti Jemina pääsee hyvään paikkaan. Minunkin piti aikanaan tehdä lastensuojeluilmoitus, mutta Pekka sanoi, ettei kukaan uskoisi "katkeran" exän juttuja, joten jätin tekemättä.

 

20XX/04/2 05:04 IP

Eli raskaus meni kesken todennäköisesti klamydian takia? Onko aavistustakaan, kenen kanssa Pekka sinua ennen oli? "katkera" ex voi niin halutessaan ilmoittaa lastensuojeluun. Monella on ollut tämän lapsen huolehtimisesta sanottavaa...

Itse olen ollut nyt viikkoja sairauslomalla ja pari on vielä edessä (ainakin). Sain onneksi apua yksityiseltä lääkäriltä ja sitä kautta terapiaan, joka kestää kolme vuotta. Siinä ajassa, jos haavansa saisi paikattua. 

Vein juuri omat lapseni äidilleni ja menen jonkin ajan kuluttua perässä. En pysty olemaan enää samassa tilassa yökkäämättä. Miten joku ihminen voikin olla noin sairas?!

Koskaanhan Pekan mielestä ei ole ollut kannattavaa kertoa mistään kellekään, kysellä mitään tai kuunnella ketään. Minuakin kuulemma nyt ympäröi joukko katkeria, kieroja ja valehtelevia ihmisiä. Onneksi niin moni on kertonut samoja asioita, että niiden on oltava totta.

 

20XX/04/2 05:15 IP

Hanna

Todennäköisesti meni juurikin klamydian takia ja erittäin hyvä niin. Olin silloin nuori (ja olen toki vieläkin) eikä Pekka ole sellainen ihminen, jonka kuuluisi olla isä kenellekään. Mä en Pekan existä muista kuin Pekan ekan lapsen äidin. Tapailuista/seksisuhteista en tiedä mitään. Väitti olleensa pitkään yksin ja keskittyneen tyttäreensä ennen mua, mutta jotenkin todella vaikea uskoa.

Toivottavasti saat itsesi kuntoon pian niin fyysisesti kuin henkisestikin. Aika parantaa. Onneksi voit myös keskittyä lapsiisi ja teidän omaan elämään nyt. Parempi tosiaan pitää etäisyyttä pekkaan ja pyrkiä löytämään teille oma koti. Tai ymmärsin nyt viestistäsi, että asutte vielä saman katon alla. Pekka on arvaamaton ja valitettavasti taustansa takia pystyy käymään tehokkaasti fyysisesti kimppuun.

Sinua ympäröi rehellisiä ihmisiä, jotka on huolissaan. Mäkään en näistä asioista mielelläni puhu tai oikeastaan en ole vuosiin puhunut. Tässä tilanteessa haluan vain auttaa ja kertoa totuuden. Se varmasti helpottaa sinuakin työntämään Pekan mahdollisimman tehokkaasti pois elämästäsi.

 

20XX/04/2 05:27 IP

Ei, Pekasta ei ole isäksi. Haluaisin vielä Pekan saataa vastuuseen lapsensa laiminlyönnistä. Tämä on viimeisiä hetkiä pelastaa se lapsi.

Kiitos, kun jaoit nämä raskaat kokemukset kanssani. Meitä on monta, jotka Pekan uhreiksi olemme ajautuneet. Minulla on ollut onni saada kirjoitella sinun ja monen muun kohtalotoverimme kanssa. Kaikki olette vaikuttaneet todella fiksuilta naisilta. Eikä minulla ole enään mitään syytä epäillä sanojenne todenperäisyyttä. Se Pekka, johon aikanaan ihastuin, oli seitsemäsluokkalainen. Sitä Pekkaa, johon rakastuin melkein prisenkymmentävuotta myöhemmin, ei olekaan. Se Pekka oli vanhan ihastuksen ja suurien kauniiden puheiden harhaa.

Voimia ja valoa elämääsi

Rosa

20XX/04/2 05:29 IP

Ps. Asutaan vielä saman katon alla, mutta tämä ei voi enää jatkua. Pelastan lapset ja itseni ja alan elää arvoistani elämää

 

20XX/04/2 05:31 IP

Hanna

Voimia sinnekin kovasti. Ansaitset todellakin parempaa kuin pekan myrkyttämän elämän. Toivottavasti saatte pian asiat järjestettyä ja uuden elämän alkuun