sekalaista%20012.jpg

 

Monista monista palapeleistä puuttuu paloja. Jos jostain syystä palapeliin on eksynyt ylimääräinen palanen, yrität sovittaa sitä useisiin kohtiin onnistumatta siinä kuitenkaan. Lopulta palapelin valmistuttua huomaat, että palanen todella oli ylimääräinen. Jäät miettimään, mihin palapeliin se mahtaa kuulua tai heität sen suoraan roskikseen tietäen, ettei se ole muistakaan palapeleistä.

Robin laulaa puuttuvasta palasesta. Moni kaipaa sitä puuttuvaa palaa, mutta harvalla on tilaa ylimääräiselle. Ihminen ylimääräisenä palasena keräilee itsensä aina uudelleen roskiksen pohjalta ja etsii palapeliään; parisuhdetta, paikkaa yhteiskunnassa ja elämässä.

Oletko sinä ylimääräinen palanen? Tarvitseeko jokaisen palan löytää oikea paikkansa? Onko olemassa oikeaa paikkaa? Entä, jos hioo palastaan ulokkeet pois ja täyttää kolot; voiko silloin muodostaa ihan oman yhdenpalan palapelin? Entä jos pala ei olekaan ylimääräinen vaan koko palapeli on ylimääräinen?

Itse koen ihmisenä olevani usein ylimääräinen palanen tai väärään kohtaan liitetty. Joka kerta sattuu, kun minut revitään irti väärästä paikasta toisen palasen tieltä. Yritän etsiä omaa paikkaani. Onko sitä? En tiedä. Hetkittäin olen palanen paikallaan ja toisessa hetkessä oion ulokkeitani ja vetäydyn hyllylle tai kaivaudun roskiksesta. Kaiketi jokainen meistä on tällainen palanen...